Helonias

Hyvinvointia homeopatialla

Mitä Homeopatia on?

Kokonaisvaltaista hyvinvointia luonnonmukaisesti

Homeopatian perustajana tunnetaan saksalainen lääkäri, kemisti ja tutkija Samuel Hahnemann (1755-1843). Hän oli tyytymätön aikansa lääketieteeseen ja saamiinsa hoitotuloksiin. Kokeiltuaan malarian hoitoon käytettyä kiinakuoripuuta hän huomasi saavansa malarialle tyypillisiä oireita. Hän kokeili myös muita aineita, kuten Belladonna-uutetta, ja teki saman havainnon; näiden aineiden aiheuttamat oireet olivat samankaltaisia kuin niillä hoidetuissa taudeissa.

Hahnemann kehitti teorian ”Similia similibus curentur” eli ”Samankaltainen parantaa samankaltaisen.” Sairaudet paranevat tai niitä on hoidettava sellaisilla lääkeaineilla, jotka aiheuttavat terveissä ihmisissä näille taudeille tyypillisiä oireita. Esim. ampiaisen pisto tekee iholle punottavan, kuumottavan ja turvonneen patin. Homeopaattisella ampiaisen myrkystä valmistetulla lääkeaineella (Apis) voidaan tällaisen piston aiheuttamia vaivoja hoitaa nopeasti.

Homeopaattiset lääkeaineet vahvistavat luonnollista vastustuskykyä

Homeopatiassa ihmistä hoidetaan kokonaisvaltaisesti, ei vain hänen sairauttaan ja saamaansa diagnoosia. Homeopatia pyrkii vahvistamaan ihmisen omaa luonnollista vastustuskykyä. Jokaisella ihmisellä on tietty elämänvoimansa, vitaliteetti. Homeopatian periaatteiden mukaan sairauden oireet ihmisessä aiheuttaa häiriö elämänvoimassa. Sairaus on muutos ihmisen aiemmin kokemassa terveessä olotilassa. Homeopaattiset lääkeaineet valmistetaan pääasiassa kasveista, mineraaleista, eläinkunnasta peräisin olevista aineista ja metalleista, mutta homeopaattisia aineita voidaan periaatteessa valmistaa mistä tahansa aineesta.

Yksilöllistä ja kehon toimintoja tukevaa homeopatia hoitoa

Homeopaattinen hoito on yksilöllistä, jokaisen henkilökohtaiseen kokemukseen perustuvaa hoitoa. Ihmiset sairastavat hyvin eri tavoilla. Flunssassa toinen on poloisena vuoteen pohjalla ja toinen taas kiukuttelee eikä siedä ketään lähellään. Näille ihmisille valitaan eri homeopaattinen aine.

Homeopatia ei ole sairauksia tukahduttava hoitomuoto vaan tarkoitus on antaa omalle keholle alkusysäys paranemiseen. Keholla on taito parantaa itse itsensä! Lääkeaineet ovat täysin luonnonmukaisia, niissä ei ole mukana mitään keinotekoista eikä säilöntäaineita. Kemiallisten lääkeaineiden mukanaan tuomia sivuvaikutuksia ei tule. Homeopaattinen hoito sopii kaikenikäisille ja myös eläimet voidaan hoitaa homeopatialla. Homeopaatti ei tee diagnooseja eikä puutu asiakkaan lääkityksiin.

Mitä homeopaatin vastaanotolla tapahtuu

Homeopaattinen haastattelu kestää yleensä 1,5-2 tuntia. Tarkoitus on kartoittaa mahdollisimman tarkasti asiakkaan oireet; milloin ja miten alkaneet, mikä vaikuttaa oireisiin helpottavasti tai mikä pahentaa sairauden oiretta. Lisäksi kartoitetaan haastattelemalla asiakasta kokonaisuutena; tapoja ja mielialoja, nukkumista jne. Näin saadaan tarkka kokonaiskuva ihmisestä, ja sen perusteella voidaan valita juuri tälle asiakkaalle sopivin homeopaattinen aine. Jokainen ihminen on oma ainutlaatuinen itsensä. Toista sinua ei ole olemassa. Sinä olet arvokas juuri sellaisena kuin olet. Sitä ainutlaatuisuutta kannattaa vaalia! Kun tähän ainutlaatuiseen kokonaisuuteen tulee ”särö”, lempeä ja luonnollinen homeopatia auttaa sinua saamaan särön korjattua. Mieli virkistyy ja jaksaa paremmin ympärillä olevia jatkuvia ärsykkeitä.

Nautitaan elämästä ja olemisesta!